Zoete Aardappel
met cervelaat en appel
35 minuten | lunch/avondeten | Cervelaat
Zoete aardappel in een nieuw jasje met cervelaat en frisse appel.
Zoete Aardappel
met cervelaat en appel
35 minuten | lunch/avondeten | Cervelaat
Zoete aardappel in een nieuw jasje met cervelaat en frisse appel.
Ingrediënten
- 1 Huls Gesneden Cervelaat
- 2 zoete aardappelen
- 1 flinke eetlepel crème Fraîche
- ½ appel
- ½ citroen
- 2 eetlepels gembernat
- 10 stengels bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- Kwart appel in reepjes gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Zet de beide zoete aardappelen op een bakplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven. De zoete aardappelen zijn in ca. 30 minuten gaar.
- Snij ondertussen de bieslook fijn, rasp de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
- Maak een dressing van gembernat, citroensap en -rasp olijfolie en bieslook.
- Snij de appel in dunne reepjes.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven zodra deze (na ca. 30 minuten) gaar zijn en laat ze iets afkoelen totdat ze handzaam zijn.
- Maak een inkeping in de zoete aardappelen en bestrijk de bovenkanten met de crème fraîche.
- Steek 3 of 4 plakjes Huls Gesneden cervelaat in de zoete aardappel en leg de appel erop.
- Serveer met de dressing.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat
15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel
15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.