Zoete Aardappel

met cervelaat en appel

35 minuten | lunch/avondeten | Cervelaat

Zoete aardappel in een nieuw jasje met cervelaat en frisse appel.

Zoete Aardappel

met cervelaat en appel

35 minuten | lunch/avondeten | Cervelaat

Zoete aardappel in een nieuw jasje met cervelaat en frisse appel.

Ingrediënten

  • 1 Huls Gesneden Cervelaat
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 flinke eetlepel crème Fraîche
  • ½ appel
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels gembernat
  • 10 stengels bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Kwart appel in reepjes gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Zet de beide zoete aardappelen op een bakplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven. De zoete aardappelen zijn in ca. 30 minuten gaar.
  • Snij ondertussen de bieslook fijn, rasp de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
  • Maak een dressing van gembernat, citroensap en -rasp olijfolie en bieslook.
  • Snij de appel in dunne reepjes.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven zodra deze (na ca. 30 minuten) gaar zijn en laat ze iets afkoelen totdat ze handzaam zijn.
  • Maak een inkeping in de zoete aardappelen en bestrijk de bovenkanten met de crème fraîche.
  • Steek 3 of 4 plakjes Huls Gesneden cervelaat in de zoete aardappel en leg de appel erop.
  • Serveer met de dressing.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.