Zoete Aardappel

met cervelaat en appel

35 minuten | lunch/avondeten | Cervelaat

Zoete aardappel in een nieuw jasje met cervelaat en frisse appel.

Zoete Aardappel

met cervelaat en appel

35 minuten | lunch/avondeten | Cervelaat

Zoete aardappel in een nieuw jasje met cervelaat en frisse appel.

Ingrediënten

  • 1 Huls Gesneden Cervelaat
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 flinke eetlepel crème Fraîche
  • ½ appel
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels gembernat
  • 10 stengels bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Kwart appel in reepjes gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Zet de beide zoete aardappelen op een bakplaat en schuif ze in de voorverwarmde oven. De zoete aardappelen zijn in ca. 30 minuten gaar.
  • Snij ondertussen de bieslook fijn, rasp de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
  • Maak een dressing van gembernat, citroensap en -rasp olijfolie en bieslook.
  • Snij de appel in dunne reepjes.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven zodra deze (na ca. 30 minuten) gaar zijn en laat ze iets afkoelen totdat ze handzaam zijn.
  • Maak een inkeping in de zoete aardappelen en bestrijk de bovenkanten met de crème fraîche.
  • Steek 3 of 4 plakjes Huls Gesneden cervelaat in de zoete aardappel en leg de appel erop.
  • Serveer met de dressing.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!