Al sinds 1931 helemaal
Van deze tijd

Eeuwenoud product

Worst is een eeuwenoud product, dat door alle tijden heen niks aan populariteit heeft ingeboet. Ieder land en iedere regio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan chorizo of salami. Het drogen, zouten en toevoegen van kruiden en specerijen was oorspronkelijk bedoeld om vleesproducten langer houdbaar te maken. Plezierig neveneffect was dat er talloze verschillende verrukkelijke specialiteiten ontstonden.

Wereldwijde faam

Droge worst is ook zo’n typisch streekgerecht, waarbij de worst na de eerste bereiding wordt opgehangen om te drogen en ‘m zo z’n specifieke bite en smaak te geven. Iedere regio deed (en doet) dat met een eigen productiewijze en met specifieke kruiden en specerijen. En de onderneming die zich hiermee inmiddels een wereldwijde faam heeft verworven is Huls in Vlagtwedde.

Vakmensen pur sang

Huls staat voor vakmanschap en ambachtelijke topkwaliteit. Een bedrijf dat wordt gedragen door vakmensen pur sang. Vanaf het begin al. In 1931 begon Henk Huls een slagerij in het Groningse Vlagtwedde. Zijn zoon Willy bouwde het bedrijf uit en begon in 1966 met de productie van droge worst. In de loop van de jaren groeide Huls uit tot de regionale en daarna zelfs landelijke kwaliteitsleverancier van sublieme droge worst soorten.

Bekijk
de worsten

1966

Zoon W.N. Huls begint met de productie van droge worst

1992

Huls neemt Koster Hoogeveen over, producent van Drentse droge worst

Vandaag

Vandaag is Huls nog steeds en zelfs nog veel meer het bedrijf van vakmensen. De huidige generatie worstmakers staat onder de bezielende leiding van de drie Worstmeesters van Huls: Henk Koster, René Teerlink en Arjan Zijlema. Een driemanschap dat elkaar perfect aanvult.