Breekbrood

met kruidenboter en boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel | Boerenjongens

Doe het breekbrood met kruidenboter even in de oven, zet de boerenjongens in het brood en serveer! Heerlijk voor bij de borrel.

Breekbrood

met kruidenboter en boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel | Boerenjongens

Doe het breekbrood met kruidenboter even in de oven, zet de boerenjongens in het brood en serveer! Heerlijk voor bij de borrel.

Ingrediënten

  • 1 behoorlijk stevig vloerbrood (uit de diepvries)
  • 4 pakjes Huls Boerenjongens doormidden gesneden
  • 1 pakje roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 1 bos peterselie
  • 1 citroen
  • Zout en peper
  • Eventueel tabasco

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snij de Huls Boerenjongens doormidden.
  • Pers de citroen.
  • Draai de boter luchtig in de keukenmachine, samen met zout en peper. Voeg vervolgens de knoflook in stukjes toe.
  • Als de boter mooi crèmig en luchtig is doe dan ¾ van de peterselie en citroensap erbij. Laat het draaien totdat het weer een homogene massa is. Voeg eventueel wat tabasco voor extra pit toe.
  • Doe de inhoud van de keukenmachine in een spuitzak.
  • Snij het brood nu in, eerst schuin naar de ene kant zodat je plakjes krijgt (maar niet verder dan de helft insnijden). Datzelfde doe je nogmaals als je het brood 180 graden draait. Er ontstaan dan diamant vormige blokjes gescheiden door de snede van het mes
  • Vul al deze sneden op met de kruidenboter.
  • Bak het brood ca. 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Snij ondertussen de overgebleven peterselie fijn.
  • Haal het brood uit de oven en zet de Huls Boerenjongens in het brood.
  • Bestrooi het brood met peterselie en serveer.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!