Breekbrood
met kruidenboter en boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel | Boerenjongens
Doe het breekbrood met kruidenboter even in de oven, zet de boerenjongens in het brood en serveer! Heerlijk voor bij de borrel.
Breekbrood
met kruidenboter en boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel | Boerenjongens
Doe het breekbrood met kruidenboter even in de oven, zet de boerenjongens in het brood en serveer! Heerlijk voor bij de borrel.
Ingrediënten
- 1 behoorlijk stevig vloerbrood (uit de diepvries)
- 4 pakjes Huls Boerenjongens doormidden gesneden
- 1 pakje roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 bos peterselie
- 1 citroen
- Zout en peper
- Eventueel tabasco
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de Huls Boerenjongens doormidden.
- Pers de citroen.
- Draai de boter luchtig in de keukenmachine, samen met zout en peper. Voeg vervolgens de knoflook in stukjes toe.
- Als de boter mooi crèmig en luchtig is doe dan ¾ van de peterselie en citroensap erbij. Laat het draaien totdat het weer een homogene massa is. Voeg eventueel wat tabasco voor extra pit toe.
- Doe de inhoud van de keukenmachine in een spuitzak.
- Snij het brood nu in, eerst schuin naar de ene kant zodat je plakjes krijgt (maar niet verder dan de helft insnijden). Datzelfde doe je nogmaals als je het brood 180 graden draait. Er ontstaan dan diamant vormige blokjes gescheiden door de snede van het mes
- Vul al deze sneden op met de kruidenboter.
- Bak het brood ca. 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Snij ondertussen de overgebleven peterselie fijn.
- Haal het brood uit de oven en zet de Huls Boerenjongens in het brood.
- Bestrooi het brood met peterselie en serveer.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat
15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel
15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.