Stokbrood
kaas droge worst
20 minuten | Borrel | Groninger metworst
Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!
Stokbrood
kaas droge worst
20 minuten | Borrel | Groninger metworst
Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!
Ingrediënten
- 1 wit of bruin stokbrood (50-60 cm lang)
- 125 gram champignons
- 1 Huls Groninger metworst (120 gram)
- 40 gram boter
- 35 gram bloem
- 4 dl bouillon
- Versgemalen peper
- Citroensap of witte wijn
- 1/2 dl(koffie)room
- 100 gram geraspte jong-belegen kaas
Bereiding
- Snijd het stokbrood in stukken die 5 cm lang zijn. Zet deze stukjes rechtop en hol ze voorzichtig uit zodat ieder stukje nog een dun bodempje brood heeft.
- Borstel de champignons en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de Huls Groninger metworst in miniblokjes of plakjes.
- Smelt de helft van de boter en roerbak hierin de champignons en metworst 3 minuten. Schep ze uit de pan en zet ze terzijde.
- Voeg de rest van de boter en de bloem toe, roer goed en giet de bouillon er in gedeelten bij tot een gebonden saus ontstaat.
- Meng champignons en metworst erdoor en maak op smaak met peper, citroensap of witte wijn en (koffie)room.
- Vul de broodjes ermee, bestrooi ze met de kaas en zet ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven of onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat
15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel
15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.