Stamppot Andijvie
met gesneden cervelaat
40 minuten | avondeten | Gesneden Cervelaat
Een originele stamppot waar iedereen aan tafel blij van wordt? Ga voor deze variant met cervelaat.
Stamppot Andijvie
met gesneden cervelaat
40 minuten | avondeten | Gesneden Cervelaat
Een originele stamppot waar iedereen aan tafel blij van wordt? Ga voor deze variant met cervelaat.
Ingrediënten
- 1 verpakking Huls Gesneden Cervelaat
- 500 gram kruimige aardappel
- 250 gram gesneden andijvie
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepels grove mosterd
- 1 dl room
- 1 eetlepel olijfolie
- Jus voor bij stamppot
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de Huls Gesneden Cervelaat in kwarten.
- Doe een goede scheut olijfolie in een grote koekenpan en zet het vuur half hoog. Laat de pan heet worden en doe de Huls Gesneden Cervelaat in de pan. Bak deze mooi bruin.
- Als de aardappelen gaar zijn, doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen eroverheen af. Laat de andijvie en aardappelen goed uitlekken.
- Doe de andijvie en aardappelen terug in de pan. Voeg boter en de room toe en stamp het geheel goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met mosterd, peper en zout.
- Voeg de helft van de gebakken Huls Gesneden Cervelaat toe aan de stamppot.
- Maak de jus warm in een aparte pan.
- Verdeel de stamppot over vier borden en verdeel de rest van de Huls gesneden Chorizo over de stamppot.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat
15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel
15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.