Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | avondeten | 150 gram Groninger metworst

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | avondeten | 150 gram Groninger metworst

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 250 gram pasta, gekookt volgens de verpakking
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 stengels peterselie, fijngehakt
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gram boter of olijfolie
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram Groninger metworst, fijngesneden of geraspt

Bereiding

  • Kook de roosjes bloemkool in water en zout beetgaar.
  • Doe boter of olie in de pan er warm dit.
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat dit stoven totdat het glazig wordt (niet kleuren).
  • Blus dit af met de witte wijn.
  • Laat dit heel even koken tot er een glazige saus ontstaat.
  • Voeg nu de peterselie en de bloemkool toe.
  • Even een minuutje laten stoven.
  • Voeg de pasta toe.
  • Warm laten worden en dan de op borden opdienen.
  • Strooi als allerlaatste de kaas en de worst over de pasta.
    Smakelijk eten!

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.