Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | avondeten | 150 gram Groninger metworst

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | avondeten | 150 gram Groninger metworst

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 250 gram pasta, gekookt volgens de verpakking
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 stengels peterselie, fijngehakt
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gram boter of olijfolie
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram Groninger metworst, fijngesneden of geraspt

Bereiding

  • Kook de roosjes bloemkool in water en zout beetgaar.
  • Doe boter of olie in de pan er warm dit.
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat dit stoven totdat het glazig wordt (niet kleuren).
  • Blus dit af met de witte wijn.
  • Laat dit heel even koken tot er een glazige saus ontstaat.
  • Voeg nu de peterselie en de bloemkool toe.
  • Even een minuutje laten stoven.
  • Voeg de pasta toe.
  • Warm laten worden en dan de op borden opdienen.
  • Strooi als allerlaatste de kaas en de worst over de pasta.
    Smakelijk eten!

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!