Pasta droge worst
en bloemkool
30 minuten | avondeten | 150 gram Groninger metworst
Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Pasta droge worst
en bloemkool

30 minuten | avondeten | 150 gram Groninger metworst
Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 250 gram pasta, gekookt volgens de verpakking
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 3 stengels peterselie, fijngehakt
- 1 glas witte wijn
- 50 gram boter of olijfolie
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, geraspt
- 150 gram Groninger metworst, fijngesneden of geraspt
Bereiding
- Kook de roosjes bloemkool in water en zout beetgaar.
- Doe boter of olie in de pan er warm dit.
- Voeg de ui en knoflook toe en laat dit stoven totdat het glazig wordt (niet kleuren).
- Blus dit af met de witte wijn.
- Laat dit heel even koken tot er een glazige saus ontstaat.
- Voeg nu de peterselie en de bloemkool toe.
- Even een minuutje laten stoven.
- Voeg de pasta toe.
- Warm laten worden en dan de op borden opdienen.
- Strooi als allerlaatste de kaas en de worst over de pasta.
Smakelijk eten!
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.