Pasta

met bloemkool en worst

20 minuten | avondeten | Groninger metworst

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Pasta

met bloemkool en worst

20 minuten | avondeten | Groninger metworst

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 250 gram pasta, gekookt volgens de verpakking
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 stengels peterselie, fijngehakt
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gram boter of olijf olie
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram Groninger metworst, fijngesneden of geraspt

Bereiding

  • Kook de roosjes bloemkool in water en zout beetgaar.
  • Doe boter of olie in de pan er warm dit.
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat dit stoven totdat het glazig wordt (niet kleuren).
  • Blus dit af met de witte wijn. Laat dit heel even koken tot er een glazige saus ontstaat. Voeg nu de peterselie en de bloemkool toe. Even een minuutje laten stoven.
  • Voeg de pasta toe. Warm laten worden en dan de op borden opdienen.
  • Strooi als allerlaatste de kaas en de worst over de pasta. Smakelijk eten.

Tip!
Serveer hier een fris glas wijn bij, zoals bijvoorbeeld Longridge Blanc 2012, deze gaat voorbeeldig samen met het kruidige van de worst, door het gebruik van de Chenin blanc uit de oude wijngaard. (40 jaar)

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.