Knolselderijsoep
met gesneden chorizo
25 minuten | avondeten | Gesneden Chorizo
Deze knolselderijsoep krijgt extra pit met de heerlijke chorizo.
Knolselderijsoep
met gesneden chorizo
25 minuten | avondeten | Gesneden Chorizo
Deze knolselderijsoep krijgt extra pit met de heerlijke chorizo.
Ingrediënten
- 1 verpakking Huls Gesneden Chorizo
- 1 knolselderij
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels crème fraîche
- 4 dl room
- 4 dl groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 takjes bieslook
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd in stukjes. Snij de sjalotjes in ringen en snijd de knoflook en bieslook fijn.
- Doe een scheut olijfolie in een diepe pan
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en de knoflook 1 min.
- Voeg de knolselderij blokjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en room toe en breng aan de kook. Kook de knolselderij gaar.
- Snijd de Huls Gesneden Chorizo in kwarten.
- Doe een goede scheut olijfolie in een grote koekenpan en zet het vuur half hoog. Laat de pan heet worden en doe de Huls Gesneden Chorizo in de pan. Bak deze mooi bruin.
- Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de knolselderijsoep over vier borden en verdeel de Huls gesneden Chorizo over de soep.
- Maak het geheel af met een lepel crème fraîche en fijngesneden bieslook
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens
15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat
15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel
15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.