Lotte

Lotte van Esch

Geboortejaar: 1987
Burgelijke staat: samenwonend, 1 kind
Hobby’s: koken, lekker eten, edelsmeden, Pilates en shoppen

Opgegroeid als stadjer met een vader die van koken hield, was ik als klein kind al regelmatig op de markt te vinden. In de weekenden stond er altijd wel een grote pan uren op het vuur te pruttelen: stoofvlees, pastasaus of bouillon. Zijn liefde voor eten en koken heb ik van jongs af aan overgenomen. Om verder te kunnen met deze passie, ben ik food design and innovation gaan studeren.

In 2014 kwam via via de vacature voor productontwikkelaar bij Huls voorbij. Ik twijfelde. Want wat moest ik met worst, hoe creatief kan dat zijn? Ik zag een wereld vol lompe slagers voor me. Toch hebben de worstmeesters Henk en Arjan mij overgehaald. Ze zochten iemand die mee kon denken over het vernieuwen en hipper maken van droge worst.

Na zes jaar ben ik nog niet uitgekeken op alle mogelijkheden van droge worst. Mede door alle betrokken mensen in de fabriek met wie we de mooie producten maken.

Lotte

Lotte van Esch

Geboortejaar: 1987
Burgelijke staat: samenwonend, 1 kind
Hobby’s: koken, lekker eten, edelsmeden, Pilates en shoppen

Opgegroeid als stadjer met een vader die van koken hield, was ik als klein kind al regelmatig op de markt te vinden. In de weekenden stond er altijd wel een grote pan uren op het vuur te pruttelen: stoofvlees, pastasaus of bouillon. Zijn liefde voor eten en koken heb ik van jongs af aan overgenomen. Om verder te kunnen met deze passie, ben ik food design and innovation gaan studeren.

In 2014 kwam via via de vacature voor productontwikkelaar bij Huls voorbij. Ik twijfelde. Want wat moest ik met worst, hoe creatief kan dat zijn? Ik zag een wereld vol lompe slagers voor me. Toch hebben de worstmeesters Henk en Arjan mij overgehaald. Ze zochten iemand die mee kon denken over het vernieuwen en hipper maken van droge worst.

Na zes jaar ben ik nog niet uitgekeken op alle mogelijkheden van droge worst. Mede door alle betrokken mensen in de fabriek met wie we de mooie producten maken.

Trends

In mijn hoofd leg ik constant links tussen bepaalde onderwerpen, of bedenk ik hoe ik een bepaalde trend in kan zetten. Inspiratie haal ik uit gesprekken met vrienden, reizen, tijdschriften en tv-programma’s. Maar soms ontstaan nieuwe ideeën ook gewoon tijdens het boodschappen doen in de supermarkt.

Lievelingsplek

In het buitenland ben ik het liefst in San Lorenzo al Mare. Daar is mijn liefde voor Italiaans eten ontstaan. Dankzij een bijzonder goede gids heb ik kennis mogen maken met de manier waarop ze daar producten kopen en koken. Heel puur en eerlijk, door altijd uit te gaan van de beste grondstoffen. Hierdoor kan je met een paar mooie ingrediënten de lekkerste maaltijden maken.

In Nederland: Den Bosch. Tijdens mijn studie food design and innovation aan de HAS heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met de bourgondische leefstijl van Brabant, inclusief carnaval. Na de stad Groningen blijft Den Bosch daarom ook altijd een beetje thuiskomen.

Tip van Lotte

“Mijn Huls lievelingsgerecht is Boerenkool met worst.”

met worst

Boerenkool