Boerenkool

met droge worst

20 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Boerenkool met droge worst is de perfecte combinatie voor een heerlijke winterse stamppot.

Boerenkool

met droge worst

20 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Boerenkool met droge worst is de perfecte combinatie voor een heerlijke winterse stamppot.

Ingrediënten

  • 2 Huls Boerenmetworsten (220 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • Peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram gesneden boerenkool (of savooienkool of chinese kool)
  • 150 gram belegen (boeren)kaas
  • 100 gram noten (ongezouten cashewnoten, walnoten of gemengde noten)
  • 100 gram taugé

Bereiding

  • Snijd de Huls Boermetworsten in plakjes.
  • Verhit de olie in een ruime pan.
  • Roerbak hierin de Huls Boerenmetworst met ketjap, peper en gemberpoeder.
  • Voeg de boerenkool toe en bak deze 8 minuten mee.
  • Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in een beetje olie.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schep de gewassen taugé en blokjes kaas door het koolmengsel.
  • Serveer de boerenkoolschotel, bestrooid met noten bij de aardappelen.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!