Boerenkool

met droge worst

20 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Boerenkool met droge worst is de perfecte combinatie voor een heerlijke winterse stamppot.

Boerenkool

met droge worst

20 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Boerenkool met droge worst is de perfecte combinatie voor een heerlijke winterse stamppot.

Ingrediënten

  • 2 Huls Boerenmetworsten (220 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • Peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram gesneden boerenkool (of savooienkool of chinese kool)
  • 150 gram belegen (boeren)kaas
  • 100 gram noten (ongezouten cashewnoten, walnoten of gemengde noten)
  • 100 gram taugé

Bereiding

  • Snijd de Huls Boermetworsten in plakjes.
  • Verhit de olie in een ruime pan.
  • Roerbak hierin de Huls Boerenmetworst met ketjap, peper en gemberpoeder.
  • Voeg de boerenkool toe en bak deze 8 minuten mee.
  • Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in een beetje olie.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schep de gewassen taugé en blokjes kaas door het koolmengsel.
  • Serveer de boerenkoolschotel, bestrooid met noten bij de aardappelen.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.