Arjan het fundament

Arjan Zijlema

Geboortejaar:1969 Burgelijke staat:Gehuwd met een Italiaanse vrouw, 3 kinderen Hobby's:Films kijken, golf, pokeren, computeren

Als -zoals ze noemen- het fundament van Huls ben ik nieuwsgierig en altijd op zoek naar de trends op het gebied van vlees en worst. Dit zorgt voor nieuwe ideeën en nieuwe smaken.

Oorspronkelijk kom ik uit een bakkersfamilie. Maar bakkers staan vroeg op, en daar ben ik niet zo van. Opa en oma aten vaak droge worst en dat interesseerde me. De sublieme smaak van droge worst gecombineerd met mijn interesse in voedingstechnologie leidden me naar het Worstmeesterschap. Omdat mijn roots in Groningen liggen, ging ik, in volle overtuiging aan het werk voor Huls.

Huls en dus mijn werk zijn mijn buren. Ik woon naast de fabriek in Vlagtwedde. De inspiratie haal ik echter uit alle uithoeken van de wereld. Maar favoriet blijft Italië !

handtekening-arjan

Italië

Als klein kind gingen wij altijd al naar Italië op vakantie. In Italië is het ’s zomers altijd mooi weer, op culinair gebied kun je de heerlijkste gerechten proeven. De Italiaanse salami’s en het Italiaanse ijs zijn super lekker.

Wat me verder bevalt aan Italië is dat het op het verkeer na veel gemoedelijker gaat en men niet zo van de regeltjes is.

Appingedam

In Nederland vind ik in het bijzonder Appingedam mooi – een van de drie grote steden in de provincie Groningen, waar mijn voorouders vandaan komen. Een prachtig middeleeuwse uitstraling en er wonen maar 11.000 mensen. Ristorante Da Stefania is altijd een bezoekje waard.