Mostersoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Groninger metworst

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Mostersoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Groninger metworst

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Ingrediënten

  • 240 gram (2 stuks) Huls Groninger metworst
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 11/4 l bouillon (van 1 tablet)
  • 150 gram geraspte jong-belegen kaas
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 dl room
  • Donker roggebrood

Bereiding

  • Snijd de Huls Groninger metworst in dunne plakjes.
  • Verdeel de gewassen prei in smalle ringetjes.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Verhit de olie en bak hierin ¾ deel van de metworstplakjes.
  • Voeg de prei en de ui toe en roerbak 4 minuten.
  • Giet de bouillon erbij en roer de geraspte kaas erdoor.
  • Laat deze smelten terwijl de soep verwarmd wordt. De soep mag niet doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met de mosterd. Meng de maïzena met de room tot een glad papje en roer dit door de soep.
  • Laat de soep al roerend iets binden. De soep blijft vanwege de grove mosterd iets korrelig van structuur.
  • Serveer roggebrood met plakjes Huls Groninger metworst erbij.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!