Mostersoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Groninger metworst

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Mostersoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Groninger metworst

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Ingrediënten

  • 240 gram (2 stuks) Huls Groninger metworst
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 11/4 l bouillon (van 1 tablet)
  • 150 gram geraspte jong-belegen kaas
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 dl room
  • Donker roggebrood

Bereiding

  • Snijd de Huls Groninger metworst in dunne plakjes.
  • Verdeel de gewassen prei in smalle ringetjes.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Verhit de olie en bak hierin ¾ deel van de metworstplakjes.
  • Voeg de prei en de ui toe en roerbak 4 minuten.
  • Giet de bouillon erbij en roer de geraspte kaas erdoor.
  • Laat deze smelten terwijl de soep verwarmd wordt. De soep mag niet doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met de mosterd. Meng de maïzena met de room tot een glad papje en roer dit door de soep.
  • Laat de soep al roerend iets binden. De soep blijft vanwege de grove mosterd iets korrelig van structuur.
  • Serveer roggebrood met plakjes Huls Groninger metworst erbij.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.