Stokbrood
Kaas Droge Worst

Stokbrood
Kaas Droge Worst

Ingrediënten

  • 1 wit of bruin stokbrood (50-60 cm lang)
  • 125 gram champignons
  • 1 Huls Groninger metworst (120 gram)
  • 40 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 4 dl bouillon
  • Versgemalen peper
  • Citroensap of witte wijn
  • 1/2 dl(koffie)room
  • 100 gram geraspte jong-belegen kaas

Bereiding

Snijd het stokbrood in stukken die 5 cm lang zijn. Zet deze stukjes rechtop en hol ze voorzichtig uit zodat ieder stukje nog een dun bodempje brood heeft. Borstel de champignons en snijd ze in dunne plakjes. Verdeel de Huls Groninger metworst in miniblokjes of plakjes. Smelt de helft van de boter en roerbak hierin de champignons en metworst 3 minuten. Schep ze uit de pan en zet ze terzijde. Voeg de rest van de boter en de bloem toe, roer goed en giet de bouillon er in gedeelten bij tot een gebonden saus ontstaat. Meng champignons en metworst erdoor en maak op smaak met peper, citroensap of witte wijn en (koffie)room. Vul de broodjes ermee, bestrooi ze met de kaas en zet ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven of onder de grill totdat de kaas gesmolten is.