Salade appel

droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Achterhoekse metworst

De milde Achterhoekse metworst is een heerlijke aanvulling in een frisse salade. Kies een sla soort naar keuze en zet in een paar minuten een heerlijke lunch op tafel. Uiteraard is deze salade ook geschikt om te serveren bij de avondmaaltijd.

Salade appel

droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Achterhoekse metworst

De milde Achterhoekse metworst is een heerlijke aanvulling in een frisse salade. Kies een sla soort naar keuze en zet in een paar minuten een heerlijke lunch op tafel. Uiteraard is deze salade ook geschikt om te serveren bij de avondmaaltijd.

Ingrediënten

  • 350 gram gemengde sla (krulandijvie, veldsla, lollo bianco, ijsbergsla)
  • 200 gram Huls Achterhoekse metworst
  • 2 sjalotjes of 1 (rode) ui
  • 1 appel
  • 2 eetlepels bosvruchtenjam
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  • Was de diverse soorten sla en snijd de grote bladeren in reepjes.
  • Verdeel de Huls Achterhoekse metworst in plakjes.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Pel de sjalotjes en snipper deze of verdeel ze in ringen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verwarm voor de dressing de bosvruchtenjam met azijn en honing.
  • Laat dit iets afkoelen en meng er de appel, citroensap en zonnebloemolie door.
  • Verdeel de Achterhoekse metworst, pijnboompitten en sjalotjes over de gemengde sla.
  • Giet de dressing erover. Presenteer er bruin brood of roggebrood bij.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!