Salade appel
droge worst
30 minuten | lunch/avondeten | Achterhoekse metworst
De milde Achterhoekse metworst is een heerlijke aanvulling in een frisse salade. Kies een sla soort naar keuze en zet in een paar minuten een heerlijke lunch op tafel. Uiteraard is deze salade ook geschikt om te serveren bij de avondmaaltijd.

Salade appel
droge worst

30 minuten | lunch/avondeten | Achterhoekse metworst
De milde Achterhoekse metworst is een heerlijke aanvulling in een frisse salade. Kies een sla soort naar keuze en zet in een paar minuten een heerlijke lunch op tafel. Uiteraard is deze salade ook geschikt om te serveren bij de avondmaaltijd.
Ingrediënten
- 350 gram gemengde sla (krulandijvie, veldsla, lollo bianco, ijsbergsla)
- 200 gram Huls Achterhoekse metworst
- 2 sjalotjes of 1 (rode) ui
- 1 appel
- 2 eetlepels bosvruchtenjam
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Bereiding
- Was de diverse soorten sla en snijd de grote bladeren in reepjes.
- Verdeel de Huls Achterhoekse metworst in plakjes.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- Pel de sjalotjes en snipper deze of verdeel ze in ringen.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm voor de dressing de bosvruchtenjam met azijn en honing.
- Laat dit iets afkoelen en meng er de appel, citroensap en zonnebloemolie door.
- Verdeel de Achterhoekse metworst, pijnboompitten en sjalotjes over de gemengde sla.
- Giet de dressing erover. Presenteer er bruin brood of roggebrood bij.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.