Rosti
met metworst en kaas
30 minuten | avondeten | Groninger metworst
De Huls Groninger metworst is met zijn heerlijke kruidnagel smaak de perfecte topping voor jouw rosti’s.

Rosti
met metworst en kaas

30 minuten | avondeten | Groninger metworst
De Huls Groninger metworst is met zijn heerlijke kruidnagel smaak de perfecte topping voor jouw rosti’s.
Ingrediënten
- 3 grote aardappelen
- 1 ei
- 5 gram aardappelzetmeel
- 50 gram geraspte kaas
- 70 gram Groninger metworst
Bereiding
- Afhankelijk van uw pan een ruim laagje olie om in te bakken.
- Schil de aardappelen en rasp rauw fijn. Voeg het zetmeel toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg het ei toe, hussel alles goed dooreen.
- Verwarm de olie, en begin met twee lepels de aardappelpannenkoekjes te bakken (zelfde wijze als oliebollen). Zorg ervoor dat ze rondom goudbruin zijn, dus af en toe keren.
- Leg ze op keukenpapier en doe de plakjes worst en geraspte kaas erop.
- Gratineer ze in een hete oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer ze dakpansgewijs op een bord of schaal.
Als garnituur hebben wij er augurkjes, zilveruitjes en zure room bijgegeven, gewoon omdat wij dit lekker vinden.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.