Rosti

met metworst en kaas

30 minuten | avondeten | Groninger metworst

De Huls Groninger metworst is met zijn heerlijke kruidnagel smaak de perfecte topping voor jouw rosti’s.

Rosti

met metworst en kaas

30 minuten | avondeten | Groninger metworst

De Huls Groninger metworst is met zijn heerlijke kruidnagel smaak de perfecte topping voor jouw rosti’s.

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen
  • 1 ei
  • 5 gram aardappelzetmeel
  • 50 gram geraspte kaas
  • 70 gram Groninger metworst

Bereiding

  • Afhankelijk van uw pan een ruim laagje olie om in te bakken.
  • Schil de aardappelen en rasp rauw fijn. Voeg het zetmeel toe en roer het goed door elkaar.
  • Voeg het ei toe, hussel alles goed dooreen.
  • Verwarm de olie, en begin met twee lepels de aardappelpannenkoekjes te bakken (zelfde wijze als oliebollen). Zorg ervoor dat ze rondom goudbruin zijn, dus af en toe keren.
  • Leg ze op keukenpapier en doe de plakjes worst en geraspte kaas erop.
  • Gratineer ze in een hete oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Serveer ze dakpansgewijs op een bord of schaal.

Als garnituur hebben wij er augurkjes, zilveruitjes en zure room bijgegeven, gewoon omdat wij dit lekker vinden.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!