Poffertjes

Droge worst

30 minuten | ontbijt/lunch | Drentse Kosterworst

De hartige smaak van droge worst gecombineerd met zoete poffertjes. Een uitstekende combinatie voor bij de lunch of lekker bij een zondags ontbijt.

Poffertjes

Droge worst

30 minuten | ontbijt/lunch | Drentse Kosterworst

De hartige smaak van droge worst gecombineerd met zoete poffertjes. Een uitstekende combinatie voor bij de lunch of lekker bij een zondags ontbijt.

Ingrediënten

  • ½ pak poffertjesmix (of 200 gram bloem, 20 gram gist, 2-3 dl lauwe melk, 2 eieren)
  • 31/2 dl koud water
  • 1 ei
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 gram Huls Drentse Kosterworst
  • Honing of stroop
  • Poffertjes pan

Bereiding

  • Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei en de olie aan toe. Laat het beslag even rusten.
  • Verdeel de Huls Drentse Kosterworst in plakjes en snijd deze in miniblokjes.
  • Verwarm de poffertjespan. Giet het beslag tot 1/3 deel van de holletjes.
  • Verdeel de helft van de blokjes Kosterworst erover en giet daarover nog wat beslag.
  • Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of prikker om.
  • Strooi er blokjes Kosterworst overheen. Serveer ze met honing of stroop.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.