Poffertjes
Droge worst
30 minuten | ontbijt/lunch | Drentse Kosterworst
De hartige smaak van droge worst gecombineerd met zoete poffertjes. Een uitstekende combinatie voor bij de lunch of lekker bij een zondags ontbijt.

Poffertjes
Droge worst

30 minuten | ontbijt/lunch | Drentse Kosterworst
De hartige smaak van droge worst gecombineerd met zoete poffertjes. Een uitstekende combinatie voor bij de lunch of lekker bij een zondags ontbijt.
Ingrediënten
- ½ pak poffertjesmix (of 200 gram bloem, 20 gram gist, 2-3 dl lauwe melk, 2 eieren)
- 31/2 dl koud water
- 1 ei
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gram Huls Drentse Kosterworst
- Honing of stroop
- Poffertjes pan
Bereiding
- Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei en de olie aan toe. Laat het beslag even rusten.
- Verdeel de Huls Drentse Kosterworst in plakjes en snijd deze in miniblokjes.
- Verwarm de poffertjespan. Giet het beslag tot 1/3 deel van de holletjes.
- Verdeel de helft van de blokjes Kosterworst erover en giet daarover nog wat beslag.
- Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of prikker om.
- Strooi er blokjes Kosterworst overheen. Serveer ze met honing of stroop.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.