Poffertjes
Droge worst
30 minuten | ontbijt/lunch | Drentse Kosterworst
De hartige smaak van droge worst gecombineerd met zoete poffertjes. Een uitstekende combinatie voor bij de lunch of lekker bij een zondags ontbijt.

Poffertjes
Droge worst

30 minuten | ontbijt/lunch | Drentse Kosterworst
De hartige smaak van droge worst gecombineerd met zoete poffertjes. Een uitstekende combinatie voor bij de lunch of lekker bij een zondags ontbijt.
Ingrediënten
- ½ pak poffertjesmix (of 200 gram bloem, 20 gram gist, 2-3 dl lauwe melk, 2 eieren)
- 31/2 dl koud water
- 1 ei
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 gram Huls Drentse Kosterworst
- Honing of stroop
- Poffertjes pan
Bereiding
- Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei en de olie aan toe. Laat het beslag even rusten.
- Verdeel de Huls Drentse Kosterworst in plakjes en snijd deze in miniblokjes.
- Verwarm de poffertjespan. Giet het beslag tot 1/3 deel van de holletjes.
- Verdeel de helft van de blokjes Kosterworst erover en giet daarover nog wat beslag.
- Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of prikker om.
- Strooi er blokjes Kosterworst overheen. Serveer ze met honing of stroop.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Mosterdsoep
met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten
De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.
Pasta droge worst
en bloemkool

30 minuten | Avondeten
Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.
Stokbrood
kaas droge worst

20 minuten | borrel
Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!