Mosterdsoep
met Droge Worst

Mosterdsoep
met Droge Worst

Ingrediënten

  • 240 gram (2 stuks) Huls Groninger metworst
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 11/4 l bouillon (van 1 tablet)
  • 150 gram geraspte jong-belegen kaas
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 dl room
  • Donker roggebrood

Bereiding

Snijd de Huls Groninger metworst in dunne plakjes. Verdeel de gewassen prei in smalle ringetjes. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie en bak hierin ¾ deel van de metworstplakjes. Voeg de prei en de ui toe en roerbak 4 minuten. Giet de bouillon erbij en roer de geraspte kaas erdoor. Laat deze smelten terwijl de soep verwarmd wordt. De soep mag niet doorkoken. Breng de soep op smaak met de mosterd. Meng de maïzena met de room tot een glad papje en roer dit door de soep. Laat de soep al roerend iets binden. De soep blijft vanwege de grove mosterd iets korrelig van structuur. Serveer roggebrood met plakjes Huls Groninger metworst erbij.