Flammkuchen

met vega sticks chorizo

30 minuten | avondeten/borrel | vega sticks chorizo

Heerlijke flammkuchen kunnen tijdens een borrel niet ontbreken. Met de vega sticks chorizo van Huls maak je de flammkuchen helemaal af. Ook lekker als avondeten.

Flammkuchen

met vega sticks chorizo

30 minuten | avondeten/borrel | vega sticks chorizo

Heerlijke flammkuchen kunnen tijdens een borrel niet ontbreken. Met de vega sticks chorizo van Huls maak je de flammkuchen helemaal af. Ook lekker als avondeten.

Ingrediënten

  • 1 Huls Vega Sticks Chorizo
  • 1 zakje (plantaardige) geraspte kaas
  • 1 velletje Bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • ½ rode paprika
  • 1 klein kuipje (plantaardige) crème fraîche

Bereiding

  • Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden Celsius.
  • Snij de paprika in reepjes.
  • Rol het ontdooide velletje bladerdeeg uit tot 1,5 x de oorspronkelijke lengte (gebruik een beetje bloem of meel tegen het plakken).
  • Leg de plak deeg op een bakblik en prik er met een vork allemaal gaatjes in. De gaatjes zorgen ervoor dat het bladerdeeg plat blijft. Schuif het bakblik vervolgens in de oven. Bak de plak deeg ca. 15 tot 20 minuten totdat hij crispy is en haal het bakblik eruit.
  • Zet de temperatuur van de oven vervolgens op 200 graden Celsius.
  • Strijk de (plantaardige) crème fraîche op het deeg, verdeel de paprikareepjes over de (plantaardige) crème fraîche en bak dit 10 minuten in de oven.
  • Snij de Huls Vega Sticks Chorizo in de lengte door de helft en dan in drie stukken.
  • Bestrooi vervolgens met (plantaardige) kaas. Bak dit nogmaals 7 minuten in de hete oven totdat de (plantaardige) kaas gesmolten is. Leg de Huls Vega Sticks Chorizo de laatste 3 minuten op de flammkuchen zodat deze iets warm en knapperig worden.
  • Lekker met een tomatentapenade.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.