Ciabattakaas

droge worst

20 minuten | ontbijt/lunch | Broabantse metworst

Een oer Hollandse boterham met kaas in een nieuw jasje. Kies je favoriete broodje en maak de heerlijke combinatie van belegen (boeren) kaas met onze Broabantse metworst, een beetje mosterd en fris zure augurkjes.

Ciabattakaas

droge worst

20 minuten | ontbijt/lunch | Broabantse metworst

Een oer Hollandse boterham met kaas in een nieuw jasje. Kies je favoriete broodje en maak de heerlijke combinatie van belegen (boeren) kaas met onze Broabantse metworst, een beetje mosterd en fris zure augurkjes.

Ingrediënten

  • 1 baguette (klein stokbroodje, ciabattabrood of hard puntbroodje)
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • Enkele druppels citroensap
  • 4 augurken
  • Huls Broabantse metworst
  • 2 plakken jong belegen (boeren)kaas

Bereiding

  • Snijd het brood overlangs door.
  • Meng door de boter 1 geperst teentje knoflook, mosterd en citroensap.
  • Besmeer de broodhelften met het botermengsel.
  • Snijd de augurken in een waaiervorm of in lange plakjes.
  • Snij 3 Huls Broabantse metworst in de lengte door.
  • Beleg de broodjes met augurk met daarop de worstrepen.
  • Snijd de kaas in smalle repen en leg ze diagonaal op de metworst.
  • Zet de belegde baguette 2-3 minuten onder een matig hete grill tot de kaas gesmolten is.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!