carpaccio

kosterworst

15 minuten | avondeten | kosterworst

De Drentse Kosterworst is prima te verwerken tot een heerlijke carpaccio. Varieer in smaak door het gebruik van groente of een sausje en maak de mooiste creaties.

carpaccio

kosterworst

15 minuten | avondeten | kosterworst

De Drentse Kosterworst is prima te verwerken tot een heerlijke carpaccio. Varieer in smaak door het gebruik van groente of een sausje en maak de mooiste creaties.

Ingrediënten

  • 40 gram Kosterworst
  • 25 gram oude kaas of nagelkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Variatietip: een groente als gepofte paprika, gemarineerde tomaatjes, fijn gesnipperde olijven, augurkjes of een heel dun laagje met de specerijensaus of de pruimensaus

Bereiding

  • Neem een stuk van 7 cm. Kosterworst
  • Snij in de lengte flinterdunne plakjes worst
  • Doe hetzelfde met de kaas
  • Doe de helft van de olie en verspreid het over het bord
  • Leg dakpansgewijs de kosterworst op het bord en bedek het gehele bord
  • Strooi hierover de kaas en serveer

Opmaak

  • Mocht je een groente onder de worst willen doen maak deze dan aan met een beetje olie en azijn
  • Mocht je een saus onder de worst willen doen zorg er dan voor dat het een flinterdun laagje is

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!