carpaccio
kosterworst
15 minuten | avondeten | kosterworst
De Drentse Kosterworst is prima te verwerken tot een heerlijke carpaccio. Varieer in smaak door het gebruik van groente of een sausje en maak de mooiste creaties.

carpaccio
kosterworst

15 minuten | avondeten | kosterworst
De Drentse Kosterworst is prima te verwerken tot een heerlijke carpaccio. Varieer in smaak door het gebruik van groente of een sausje en maak de mooiste creaties.
Ingrediënten
- 40 gram Kosterworst
- 25 gram oude kaas of nagelkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- Variatietip: een groente als gepofte paprika, gemarineerde tomaatjes, fijn gesnipperde olijven, augurkjes of een heel dun laagje met de specerijensaus of de pruimensaus
Bereiding
- Neem een stuk van 7 cm. Kosterworst
- Snij in de lengte flinterdunne plakjes worst
- Doe hetzelfde met de kaas
- Doe de helft van de olie en verspreid het over het bord
- Leg dakpansgewijs de kosterworst op het bord en bedek het gehele bord
- Strooi hierover de kaas en serveer
Opmaak
- Mocht je een groente onder de worst willen doen maak deze dan aan met een beetje olie en azijn
- Mocht je een saus onder de worst willen doen zorg er dan voor dat het een flinterdun laagje is
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.