carpaccio

kosterworst

15 minuten | avondeten | kosterworst

De Drentse Kosterworst is prima te verwerken tot een heerlijke carpaccio. Varieer in smaak door het gebruik van groente of een sausje en maak de mooiste creaties.

carpaccio

kosterworst

15 minuten | avondeten | kosterworst

De Drentse Kosterworst is prima te verwerken tot een heerlijke carpaccio. Varieer in smaak door het gebruik van groente of een sausje en maak de mooiste creaties.

Ingrediënten

  • 40 gram Kosterworst
  • 25 gram oude kaas of nagelkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Variatietip: een groente als gepofte paprika, gemarineerde tomaatjes, fijn gesnipperde olijven, augurkjes of een heel dun laagje met de specerijensaus of de pruimensaus

Bereiding

  • Neem een stuk van 7 cm. Kosterworst
  • Snij in de lengte flinterdunne plakjes worst
  • Doe hetzelfde met de kaas
  • Doe de helft van de olie en verspreid het over het bord
  • Leg dakpansgewijs de kosterworst op het bord en bedek het gehele bord
  • Strooi hierover de kaas en serveer

Opmaak

  • Mocht je een groente onder de worst willen doen maak deze dan aan met een beetje olie en azijn
  • Mocht je een saus onder de worst willen doen zorg er dan voor dat het een flinterdun laagje is

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.