brunswijker
bonte pot
30 minuten | Avondeten | Brunswijker Metwors
De Brunswijker metworst is zeer geschikt om te verwerken in een bonte pot. Een lekker potje vol groente met de verrassende smaak van de traditionele Brunswijker.

brunswijker
bonte pot

30 minuten | Avondeten | Brunswijker Metwors
De Brunswijker metworst is zeer geschikt om te verwerken in een bonte pot. Een lekker potje vol groente met de verrassende smaak van de traditionele Brunswijker.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen of geschraapte krieltjes
- 500 gram gesneden soepgroenten (prei, selderij, wortel, ui, peterselie)
- 200 gram Huls Brunswijker Metworst
- 25 gram boter
- ½ theelepel tijm
- 1 eetlepel mosterd of piccalilly
- 2 eetlepels zilveruitjes
- Peper en zout
Bereiding
- Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
- Kook de soepgroenten in weinig water 5 minuten.
- Laat de groenten uitlekken en bewaar het kookvocht.
- Verdeel de Huls Brunswijker Metworst in plakjes.
- Verhit de boter en roerbak hierin de soepgroenten en plakjes metworst 5 minuten. Strooi tijm erover en roer de mosterd en de zilveruitjes erdoor.
- Maak van de gekookte aardappelen en het kookvocht puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer de puree met daarover het roerbakmengsel.
- Een glaasje bokbier smaakt er prima bij.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.