brunswijker

bonte pot

30 minuten | Avondeten | Brunswijker Metwors

De Brunswijker metworst is zeer geschikt om te verwerken in een bonte pot. Een lekker potje vol groente met de verrassende smaak van de traditionele Brunswijker.

brunswijker

bonte pot

30 minuten | Avondeten | Brunswijker Metwors

De Brunswijker metworst is zeer geschikt om te verwerken in een bonte pot. Een lekker potje vol groente met de verrassende smaak van de traditionele Brunswijker.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen of geschraapte krieltjes
  • 500 gram gesneden soepgroenten (prei, selderij, wortel, ui, peterselie)
  • 200 gram Huls Brunswijker Metworst
  • 25 gram boter
  • ½ theelepel tijm
  • 1 eetlepel mosterd of piccalilly
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • Peper en zout

Bereiding

  • Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
  • Kook de soepgroenten in weinig water 5 minuten.
  • Laat de groenten uitlekken en bewaar het kookvocht.
  • Verdeel de Huls Brunswijker Metworst in plakjes.
  • Verhit de boter en roerbak hierin de soepgroenten en plakjes metworst 5 minuten. Strooi tijm erover en roer de mosterd en de zilveruitjes erdoor.
  • Maak van de gekookte aardappelen en het kookvocht puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de puree met daarover het roerbakmengsel.
  • Een glaasje bokbier smaakt er prima bij.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!