Brunswijker
Bonte Pot

Brunswijker
Bonte Pot

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen of geschapte krieltjes
  • 500 gram gesneden soepgroenten (prei, selderij, wortel, ui, peterselie)
  • 200 gram Huls Brunswijker Metworst
  • 25 gram boter
  • ½ theelepel tijm
  • 1 eetlepel mosterd of piccalilly
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • Peper en zout

Bereiding

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Kook de soepgroenten in weinig water 5 minuten. Laat de groenten uitlekken en bewaar het kookvocht. Verdeel de Huls Brunswijker Metworst in plakjes. Verhit de boter en roerbak hierin de soepgroenten en plakjes metworst 5 minuten. Strooi tijm erover en roer de mosterd en de zilveruitjes erdoor. Maak van de gekookte aardappelen en het kookvocht puree. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de puree met daarover het roerbakmengsel. Een glaasje bokbier smaakt er prima bij.