boerenjongens

met pruimen

15 minuten | Borrel | boerenjongens met kruidnagel

Zoete dadels, zachte geitenkaas en de Boerenjonges met kruidnagel vormen een heerlijke combinatie voor een lekker borrelhapje.

boerenjongens

met pruimen

15 minuten | Borrel | boerenjongens met kruidnagel

Zoete dadels, zachte geitenkaas en de Boerenjonges met kruidnagel vormen een heerlijke combinatie voor een lekker borrelhapje.

Ingrediënten

  • 12 pruimen
  • 4 boerenjongens met kruidnagel
  • 36 gram geitenkaas

Bereiding

  • Snij de pruimen open en laat ze aan één kant dicht
  • Plet ze wederom zoals de dadels (zonder pit)
  • Doe er 3 gram geitenkaas in (per stuk)
  • Leg hierop de worst en snij het geheel in drieën
  • Koud en warm serveren kan beide

Eventueel kun je hier mijn heerlijke saus bij maken die als volgt gaat:

  • Doe 5 ontpitte pruimen in een kom, voeg hier kaneel, citroensap, mosterd, zout, gembernat en 2 nootjes gember, kardemom en als je het ergens ziet ongezuiverde tamarinde. Draai dit in een blender of staafmixer zeer fijn en serveer het bij dit gerecht.

Smaakt overigens uitstekend bij al onze droge worsten!

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!