boerenjongens
kruidnagels en dadels
20 minuten | Borrel | Boerenjongens worstjes
Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze dadels gevuld met de Huls boerenjongens geef je pas echt karakter aan je borrel.

boerenjongens
kruidnagels en dadels

20 minuten | Borrel | Boerenjongens worstjes
Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze dadels gevuld met de Huls boerenjongens geef je pas echt karakter aan je borrel.
Ingrediënten
- 5 Boerenjongens worstjes
- 10 Mooie grote Dadels
Ingrediënten voor de saus:
- 1/5 flesje sweet chili saus
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel honing
- 1 mespuntje korianderpoeder
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 1 mespuntje kruidnagelpoeder
- drie slagen peper uit de molen
- Kardemompoeder
- 1 mespuntje steranijspoeder
Bereiding:
- Verwarm de sweet chili saus
- Voeg citroen en honing toe
- Ook alle specerijen (pas op met teveel, echt een mespuntje)
- Verwarm het geheel 4 minuutjes. Niet koken!
- Laat het een uurtje staan, nachtje is beter, de smaken zullen dan intensiever zijn.
- Besprenkel warm of koud de omwikkelde boerenjongens hiermee
Bereiding
- Snij de dadels open tot op de pit
- Ontdoe de dadels van de pitten
- Plet ze een beetje tussen een plastic zakje met mes, steelpannetje o.i.d.
- Leg de worst erop en vouw ze dicht
- U kunt ze warm en koud serveren.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Mosterdsoep
met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten
De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.
Pasta droge worst
en bloemkool

30 minuten | Avondeten
Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.
Stokbrood
kaas droge worst

20 minuten | borrel
Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!