boerenjongens

kruidnagels en dadels

20 minuten | Borrel | Boerenjongens worstjes

Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze dadels gevuld met de Huls boerenjongens geef je pas echt karakter aan je borrel.

boerenjongens

kruidnagels en dadels

20 minuten | Borrel | Boerenjongens worstjes

Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze dadels gevuld met de Huls boerenjongens geef je pas echt karakter aan je borrel.

Ingrediënten

  • 5 Boerenjongens worstjes
  • 10 Mooie grote Dadels

Ingrediënten voor de saus:

  • 1/5 flesje sweet chili saus
  • sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 mespuntje korianderpoeder
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • drie slagen peper uit de molen
  • Kardemompoeder
  • 1 mespuntje steranijspoeder

Bereiding:

  • Verwarm de sweet chili saus
  • Voeg citroen en honing toe
  • Ook alle specerijen (pas op met teveel, echt een mespuntje)
  • Verwarm het geheel 4 minuutjes. Niet koken!
  • Laat het een uurtje staan, nachtje is beter, de smaken zullen dan intensiever zijn.
  • Besprenkel warm of koud de omwikkelde boerenjongens hiermee

Bereiding

  • Snij de dadels open tot op de pit
  • Ontdoe de dadels van de pitten
  • Plet ze een beetje tussen een plastic zakje met mes, steelpannetje o.i.d.
  • Leg de worst erop en vouw ze dicht
  • U kunt ze warm en koud serveren.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.