boerenjongens
kruidnagels en dadels
20 minuten | Borrel | Boerenjongens worstjes
Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze dadels gevuld met de Huls boerenjongens geef je pas echt karakter aan je borrel.

boerenjongens
kruidnagels en dadels

20 minuten | Borrel | Boerenjongens worstjes
Goede voorbereiding is het halve werk. Met deze dadels gevuld met de Huls boerenjongens geef je pas echt karakter aan je borrel.
Ingrediënten
- 5 Boerenjongens worstjes
- 10 Mooie grote Dadels
Ingrediënten voor de saus:
- 1/5 flesje sweet chili saus
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel honing
- 1 mespuntje korianderpoeder
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 1 mespuntje kruidnagelpoeder
- drie slagen peper uit de molen
- Kardemompoeder
- 1 mespuntje steranijspoeder
Bereiding:
- Verwarm de sweet chili saus
- Voeg citroen en honing toe
- Ook alle specerijen (pas op met teveel, echt een mespuntje)
- Verwarm het geheel 4 minuutjes. Niet koken!
- Laat het een uurtje staan, nachtje is beter, de smaken zullen dan intensiever zijn.
- Besprenkel warm of koud de omwikkelde boerenjongens hiermee
Bereiding
- Snij de dadels open tot op de pit
- Ontdoe de dadels van de pitten
- Plet ze een beetje tussen een plastic zakje met mes, steelpannetje o.i.d.
- Leg de worst erop en vouw ze dicht
- U kunt ze warm en koud serveren.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.