Boeren

nagelkaasschotel

40 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Heerlijk gerecht voor als het buiten weer kouder wordt. Een lekkere combinatie van aardappelen, worst, kaas en kool. Hollandse kost net even anders.

Boeren

nagelkaasschotel

40 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Heerlijk gerecht voor als het buiten weer kouder wordt. Een lekkere combinatie van aardappelen, worst, kaas en kool. Hollandse kost net even anders.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • Peper en zout
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 Huls Boerenmetworsten (220 gram)
  • 250 gram geraspte Friese nagelkaas
  • 350 gram gesneden spitskool of savooienkool
  • ½ theelepel paprikapoeder

Bereiding

  • Schil de aardappelen.
  • Kook ze gaar en maak er met de melk, peper, zout en boter een luchtige puree van.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de kool, ui en kerriepoeder 5 minuten.
  • Snijd de Huls Boeren metworsten in plakjes.
  • Leg de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal.
  • Verdeel daarover het koolmengsel en plakjes Huls Friese metworst met de helft van de nagelkaas.
  • Dek af met de rest van de puree en verdeel hierover de resterende kaas.
  • Strooi paprikapoeder erover.
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten totdat de kaas gesmolten is.
  • Presenteer er eventueel een glaasje Berenburger bij.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Breekbrood

met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel

Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.

Sandwich

met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch

Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.

Zoete aardappel

met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten

Zoete aardappel in een nieuw jasje.