Boeren

nagelkaasschotel

40 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Heerlijk gerecht voor als het buiten weer kouder wordt. Een lekkere combinatie van aardappelen, worst, kaas en kool. Hollandse kost net even anders.

Boeren

nagelkaasschotel

40 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)

Heerlijk gerecht voor als het buiten weer kouder wordt. Een lekkere combinatie van aardappelen, worst, kaas en kool. Hollandse kost net even anders.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • Peper en zout
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 Huls Boerenmetworsten (220 gram)
  • 250 gram geraspte Friese nagelkaas
  • 350 gram gesneden spitskool of savooienkool
  • ½ theelepel paprikapoeder

Bereiding

  • Schil de aardappelen.
  • Kook ze gaar en maak er met de melk, peper, zout en boter een luchtige puree van.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Verhit de olie en roerbak hierin de kool, ui en kerriepoeder 5 minuten.
  • Snijd de Huls Boeren metworsten in plakjes.
  • Leg de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal.
  • Verdeel daarover het koolmengsel en plakjes Huls Friese metworst met de helft van de nagelkaas.
  • Dek af met de rest van de puree en verdeel hierover de resterende kaas.
  • Strooi paprikapoeder erover.
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten totdat de kaas gesmolten is.
  • Presenteer er eventueel een glaasje Berenburger bij.

greep uit Onze andere recepten

ontdek ze allemaal

Mosterdsoep

met droge worst

30 minuten | lunch/avondeten

De Huls Groninger metworst is de perfecte toevoeging aan een klassieke mosterdsoep. Vol en romig van smaak met grove mosterd en het tikkeltje kruidnagel van onze Groninger metworst.

Pasta droge worst

en bloemkool

30 minuten | Avondeten

Pasta met bloemkool en droge worst vormen een uitstekende basis voor een heerlijke avondmaaltijd.

Stokbrood

kaas droge worst

20 minuten | borrel

Pak uit voor je lunch/borrel en serveer een heerlijk stokbroodje gevuld met een saus van champignons, droge worst en gesmolten kaas. Simpel om te maken, heerlijk om te eten!