Boeren
nagelkaasschotel
40 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)
Heerlijk gerecht voor als het buiten weer kouder wordt. Een lekkere combinatie van aardappelen, worst, kaas en kool. Hollandse kost net even anders.

Boeren
nagelkaasschotel

40 minuten | avondeten | Boerenmetworsten (220 gram)
Heerlijk gerecht voor als het buiten weer kouder wordt. Een lekkere combinatie van aardappelen, worst, kaas en kool. Hollandse kost net even anders.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 2 dl melk
- Peper en zout
- 25 gram boter
- 1 ui
- 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 Huls Boerenmetworsten (220 gram)
- 250 gram geraspte Friese nagelkaas
- 350 gram gesneden spitskool of savooienkool
- ½ theelepel paprikapoeder
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Kook ze gaar en maak er met de melk, peper, zout en boter een luchtige puree van.
- Pel de ui en snipper deze.
- Verhit de olie en roerbak hierin de kool, ui en kerriepoeder 5 minuten.
- Snijd de Huls Boeren metworsten in plakjes.
- Leg de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal.
- Verdeel daarover het koolmengsel en plakjes Huls Friese metworst met de helft van de nagelkaas.
- Dek af met de rest van de puree en verdeel hierover de resterende kaas.
- Strooi paprikapoeder erover.
- Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten totdat de kaas gesmolten is.
- Presenteer er eventueel een glaasje Berenburger bij.
greep uit Onze andere recepten
ontdek ze allemaal
Breekbrood
met boerenjongens

15 minuten | avondeten/borrel
Heerlijk breekbrood met boerenjongens. Een perfecte snack bij de borrel.
Sandwich
met Kosterworst, kaas en tomaat

15 minuten | Lunch
Een heerlijke dikke sandwich met Kosterworst.
Zoete aardappel
met cervelaat en appel

15 minuten | lunch/avondeten
Zoete aardappel in een nieuw jasje.