De worstmeesters
Weten raad

Hoe kan ik droge worst het best bewaren?
Voor een optimale kwaliteit van een droge worst geldt dat deze het beste op een droge donkere plek bewaard kan worden bij ongeveer 20 graden.

Als een droge worst echter gekocht wordt in een vacuüm of een zuurstofarme verpakking, is de verpakking de beste bewaarmethode. Voor de lekkerste smaak is het wel beter om verpakte worst 10 minuten voor consumptie uit de verpakking te halen.

Als de worst aangebroken is, hoe bewaar ik deze dan het best?
Als een droge worst aangesneden is, kan er op het snijvlak sprake zijn van vettuittreding. Dit kan worden tegengegaan door het product in de koeling te bewaren, maar dit is niet noodzakelijk.

Hoe kan ik een Huls worst nog droger krijgen?
Als je vindt dat de worst nog niet hard genoeg is, dan kun je de droge worst het beste uit de verpakking halen en ophangen om te drogen.

Moet ik het velletje verwijderen voor consumptie?
Het verwijderen van de darm is niet noodzakelijk bij de meeste droge worsten. Als er sprake is van een natuurdarm, kan de darm gegeten worden.

Hoe kan ik het makkelijkst het velletje verwijderen?
Je kunt de worst het beste voor het aansnijden even onder lauwwarm water houden tot het een grijzige kleur krijgt. De darm is dan makkelijk in één keer met een inkeping van een mesje te verwijderen.

Als ik de worst uit de verpakking haal, voelt hij vochtig aan. Is dat wel goed?
Droge worsten die uit een vacuüm verpakking gehaald worden, kunnen vochtig aanvoelen. Dit wordt veroorzaakt door het vacumeren van het product. Je kunt de worst gewoon afdrogen met een schone droge doek.