rosti met metworst en kaas

Rosti met metworst en kaas

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen
  • 1 ei
  • 5 gram aardappelzetmeel
  • 50 gram geraspte kaas
  • 70 gram Groninger metworst

Bereiding

Afhankelijk van uw pan een ruim laagje olie om in te bakken. Als garnituur hebben wij er augurkjes, zilveruitjes en zure room bijgegeven, gewoon omdat wij dit lekker vinden.

Schil de aardappelen en rasp rauw fijn. Voeg het zetmeel toe en roer het goed door elkaar.

Voeg het ei toe, hussel alles goed dooreen. Verwarm de olie, en begin met twee lepels de aardappelpannenkoekjes te bakken (zelfde wijze als oliebollen). Zorg ervoor dat ze rondom goudbruin zijn, dus af en toe keren. Leg ze op keukenpapier en doe de plakjes worst erop.

Doe de geraspte kaas erop. Gratineer ze in een hete oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer ze dakpansgewijs op een bord of schaal.