friese nagelkaasschotel

Friese nagelkaasschotel

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • Peper en zout
  • 25 gram boter
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 Huls Friese metworsten (240 gram)
  • 250 gram geraspte Friese nagelkaas
  • 350 gram gesneden spitskool of savooienkool
  • ½ theelepel paprikapoeder

Bereiding

Schil de aardappelen. Kook ze gaar en maak er met de melk, peper, zout en boter een luchtige puree van. Pel de ui en snipper deze. Verhit de olie en roerbak hierin de kool, ui en kerriepoeder 5 minuten. Snijd de Huls Friese metworsten in plakjes. Leg de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel daarover het koolmengsel en plakjes Huls Friese metworst met de helft van de nagelkaas. Dek af met de rest van de puree en verdeel hierover de resterende kaas. Strooi paprikapoeder erover. Zet de jachtschotel in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Presenteer er een glaasje Berenburger bij.