Boerenkool met droge worst

Boerenkool met droge worst

Ingrediënten

  • 2 Huls Boerenmetworsten (240 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap
  • Peper
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram gesneden boerenkool (of savooienkool of chinese kool)
  • 150 gram belegen (boeren)kaas
  • 100 gram noten (ongezouten cashewnoten, walnoten of gemengde noten)
  • 100 gram taugé

Bereiding

Snijd de Huls Boermetworsten in plakjes. Verhit de olie in een ruime pan. Roerbak hierin de Huls Boerenmetworst met ketjap, peper en gemberpoeder. Voeg de boerenkool toe en bak deze 8 minuten mee.

Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in een beetje olie. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schep de gewassen taugé en blokjes kaas door het koolmengsel. Serveer de boerenkoolschotel, bestrooid met noten bij de aardappelen.